Szatymaz és Szeged között újraindult a vonatközlekedés

2019. április 24. szerda, 16.47 / Utolsó módosítás: 2019. április 24. szerda, 18.39
Frissítés: A Budapest–Szeged vonalon, Szatymaz és Balástya között befejezték a helyszínelést. A vonatközlekedés újraindult, már nem kell pótlóbuszokra átszállni. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre.

Frissítés: A késések csökkentése érdekében a 708-as számú Feszty InterCity a Nyugati helyett Ceglédről indul majd. Az utasok a Nyugati pályaudvarról a 19:03-kor induló személyvonatot vehetik igénybe, Cegléden át kell szállni az InterCityre.A Szegedről késve érkező 713-as számú Feszty IC csak Ceglédig közlekedik. Az utasok Ceglédről a 18:48-kor induló Z50-es személyvonattal, vagy a Bugac IC-vel utazhatnak tovább.  


Előzmény: A Budapest-Szeged vonalon 16:04-kor Szatymaz és Balástya között a jól működő fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott egy személygépkocsi és összeütközött a Szegedről Budapestre tartó Feszty InterCity vonattal. Senki nem sérült  meg, de a vasúti pályán ideiglenesen nem közlekedhetnek a vonatok. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt a helyszínre: Szatymaz és Balástya között szállítják az utasokat. A Budapest-Szeged vonalon meghosszabbodik a menetidő.

MÁVINFORM