A Soroksári útnál megindult a vonatközlekedés 16:30-kor

2016. szeptember 17. szombat, 10.34 / Utolsó módosítás: 2016. szeptember 18. vasárnap, 17.28

Frissítés: 2016.09.18. 16:50

16 óra 30 perctől ismét közlekednek a vonatok Soroksár és Soroksári út állomások között. 17 órától nem kell pótlóbuszra átszállni a Kőbánya-Kispest -Soroksár, illetve a Keleti pályaudvar és Soroksár közötti szakaszokon. Már nem fogadják el a vasúti bérleteket a BKK 66-os buszain és az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán sem.

A nemzetközi járatok ismét a kelebiai vonalon haladhatnak végig, így már ezen közlekedik a Belgrádból 19:54-kor, Budapestre érkező Ivo Andric nemzetközi gyorsvonat is. Az eredeti menetrend késő estére teljesen helyreállhat a Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonalon.

- 11:30-kor

Tovább tart a helyreállítás, így előreláthatóan este 5 órakor indulhat újra a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomás között. A pótlóbuszok közlekedése és a vasúti bérletek elfogadása az előzményben írtak szerint továbbra is érvényben van.

Röviddel reggel hat óra után - egy speciális vasúti daru segítségével - emelték vissza a tegnap délelőtt, a Soroksári út állomás csonkavágányán kisiklott mozdonyt. Jelenleg tart a felsővezetékek visszaszerelése, mert azt a műszaki mentéshez körülbelül 300 méter hosszan meg kellett bontani, továbbá visszaépítik vontatójármű által kidöntött jelzőberendezést. A MÁV csaknem 40 munkatársa tegnap óta - az egyik magán árufuvarozó vállalat állományába tartozó - mozdony visszaemelésén és a pálya helyreállításán dolgozott, dolgozik, hogy mielőbb visszaálljon az eredeti menetrend a kelebiai vonalon.

Még vizsgálják, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás miatt gurult-e ki az egyik magán árufuvarozó társaság mozdonya a ferencvárosi vasútállomásról. A MÁV munkatársai miután észlelték, hogy a mozdony személyzet nélkül elszabadult, az előírásokat betartva a mintegy három kilométeres útját végig figyelemmel kísérték. A vasútvonal forgalmát leállítva a pedig szabaddá tették a vágányt mozdony számára, ezért nem alakult ki balesetveszély. A mozdonyt a Soroksári út nevű állomás csonkavágányára irányították, ahol a földkúpba fúródva kisiklott és megállt. A kisiklatott mozdony a vasútvonal forgalmát akadályozta, ezért döntöttetek a vonatközlekedés Soroksári út és Soroksár közötti, helyreállításig történő leállításáról. A műszaki mentéshez a MÁV vasúti daruját használták, ezzel és egy másik mozdony segítségével reggelre vissza tudták emelni a sínekre a 90 tonnás vontatójárművet.

Előzmény:

Térkép: Soroksár-Köki/Keleti között pótlóbuszok járnakA Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délig - pótlóbuszok szállítják az utasokat a belföldi vonatok helyett. A Budapest-Keleti pályaudvar- Kelebia viszonylatú személyvonatok helyett Keleti és Soroksár között szintén pótlóbusz jár, amely a pályaudvar Kerepesi út felőli oldaláról indul és oda érkezik. Az átszállások miatt 10-40 perccel nőhet a menetidő a kelebiai vonalon.

Szombat 11:15-től, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig.

Térkép: Soroksár és Köki között pótlóbusz járA kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják. 

A korlátozás oka, hogy egy magán árufuvarozó társaság mozdonya a Soroksári út állomás csonkavágányánál kisiklott. A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között. 

Az átszállások miatt utasaink elnézését kérjük!

MÁVINFORM

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon 150_havaria_2_2016-09-17.pdf85.71 KB2016.09.17.
PDF icon 150_havaria_tavolsagi_2016-09-17.pdf49.09 KB2016.09.17.