Rákos-Pécel között ismét működik a berendezés

2015. augusztus 16. vasárnap, 14.28 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 16. vasárnap, 17.28

Frissítés augusztus 16-án 17:30 órakor:

Rákos és Pécel között a vasúttársaság szakemberei vasárnap délután öt órára helyreállították a biztosítóberendezést. Már a sorompók is üzemszerűen működnek. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre, késésekkel azonban vasárnap estig még számolni kell.


Frissítés augusztus 16-án 16:45 órakor:

Növekedtek a vonatkésések a miskolci vonalon, ezért a feltorlódások elkerülése érdekében, a vasárnap délutáni hatvani elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az utasok az arra közlekedő sebes- és gyorsvonatokkal utazhatnak.


Előzmény:

Rákos és Pécel között mindkét vágányon elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A nyíltvonalon található sorompók sem működnek. Félórás késésekkel számoljanak a miskolci vonalon utazók.

A vasúti átjárók előtt a vonatok legfeljebb 15 km/órás sebességgel haladnak a biztonság érdekében. Ez lelassítja a vonatközlekedést a Rákos és Pécel közötti vonalszakaszon. A vasúttársaság a közúton közlekedőktől is fokozott figyelmet kér, és azt, hogy mindenképpen tartsák be az idevonatkozó KRESZ előírásait!

A vasút műszaki szakemberei már dolgoznak a berendezés megjavításán, de addig a Budapest–Hatvan–Miskolc, a Budapest–Füzesabony–Eger vasútvonalon közlekedő valamennyi vonat átlagosan félórás késéssel közlekedik.

Budapest, 2015. augusztus 16.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM