Rákos és Pécel között mindkét vágányon megindult a vonatközlekedés

2016. április 22. péntek, 10.12 / Utolsó módosítás: 2016. április 22. péntek, 12.07

Frissítés 04.22-én 12:05 órakor:  A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon, Rákos és Pécel között, immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok, a nyílt vonalon ütközéses baleset helyszínelését és a műszaki mentést befejezték. A menetrendszerű vasúti közlekedés folyamatosan áll helyre.


Előzmény: A Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon, Rákos és Pécel között, a nyílt vonalon ütközéses baleset miatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekednek. Az erre közlekedő vonatok menetideje meghosszabbodik.

Rákos és Pécel között az egyik fény- és félsorompóval ellátott nyíltvonali vasúti átjáróban a Budapest-Keleti pályaudvarról Miskolcon át Szerencs, Nyíregyházára közlekedő Jázmin InterCity vonat egy darus kocsival ütközött össze. A baleset következtében a mozdony üzemképtelenné vált.

A vonaton nem sérült meg senki. Az eddigi jelentések szerint a sorompókészülék üzemszerűen működött és piros jelzést adott a közúton közlekedőknek. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt ezen a szakaszon a vonatok csak az egyik vágányon közlekednek, amely hosszabb menetidőt okoz a Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatoknál.

A baleseti helyszínelést, a műszaki mentést a rendőrség végzi, a MÁV Zrt. szakembereinek közreműködésével. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri a kényszerű várakozás és a hosszabb eljutási idő miatt.

Budapest, 2016. április 22.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM