Püspökladány-Kaba között helyreállt a vonatközlekedés

2015. március 26. csütörtök, 06.27 / Utolsó módosítás: 2015. március 26. csütörtök, 15.34

Frissítés 2015. március 26-án 8:00 órakor:

A Püspökladány–Kaba vonalszakaszon megjavították a reggeli órákban elromlott vasúti jelző- és biztosítóberendezést. A vonatok menetrendszerű közlekedése folyamatosan áll helyre.

A MÁVINFORM korábban azt közölte, hogy a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal Püspökladány és Kaba közötti szakaszán az egyik használható vágányon a berendezés hibája miatt lelassult a vonatközlekedés, a másikon vágányon vágányzár van, felújítások miatt. A torlódások miatt 30-40 perces késések voltak és várhatók még csütörtök délelőtt. A menetrendszerű vonatközlekedés délelőtt 10 órára állhat helyre.


Előzmény:

A Püspökladány–Kaba vonalszakaszon csütörtök reggel hat órakor elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vonatok 30-40 percet késnek.   

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonal Püspökladány és Kaba közötti szakaszán az egyik vágányon vágányzár van, felújítások miatt. A másik vágányon közlekednek a vonatok, de a berendezés hibája miatt most torlódások és késések várhatók. A nagyobb késések és torlódások elkerülése érdekében várhatóan néhány vonatot egyesítve közlekedtetnek ezen a szakaszon. A szakemberek már a helyszínen dolgoznak a berendezés helyreállításán. A vonalszakaszon a sorompók sem működnek, a gépjárművezetőktől fokozott figyelmet kér a MÁV. A vasúttársaság a kényelmetlenségekért és késésekért utasai elnézését kéri!   

Budapest, 2015. március 26.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM