Püspökladány és Biharkeresztes között május 3-tól pótlóbuszok közlekednek

2021. május 11. kedd, 05.59
A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon május 3-tól augusztus 29-ig a vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek a vonatok helyett felújítás, villamosítás miatt.

A 406-os és a 407-es számú Corona InterCity vonatpár Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány érintésével közlekedik. A járványhelyzet miatt a 366-os és a 367-es számú Hargita, a 143-as és 144-es számú Transilvania IC, továbbá a 364-es, 365-ös, 368-as és 369-es számú nemzetközi vonatok nem közlekednek. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Püspökladány–Berettyóújfalu szakaszon új vasúti pályát épít ki, korszerűbb sínek és vasbetonaljak felhasználásával, a vasúti átjárókat kényelmesebb áthaladást lehetővé tevő burkolattal korszerűsítik. Báránd, Sáp és Berettyóújfalu állomáson az új vágányok mellett magasperonok készülnek az esélyegyenlőség biztosításával, megfelelő vakvezető közlekedési utakkal, peronbútorokat és esőbeállókat helyeznek el. A Püspökladány–Biharkeresztes vonalon elkezdik a vasútvillamosítást, felsővezetéki oszlopok beállítását, a vezetékek szerelését. A Keleti-főcsatornán felújítják az acélszerkezetű hidat.

A vágányzári hirdetmény és a térkép itt tekinthető meg.