Pilisnél befejezték a helyszínelést

2015. szeptember 30. szerda, 15.57 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 30. szerda, 21.25

Frissítés szeptember 30-án 18:10 órakor: Szerdán este fél hat órától Monor és Pilis között immár mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, mindenféle korlátozás nélkül. Befejezték a hatósági intézkedéseket a délutáni gázolás helyszínén, folyamatosan áll helyre a menetrend. A MÁVINFORM korábban közölte: a Budapest-Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó sebesvonat elgázolt egy nőt délután fél négykor, aki a nyílt vonalon és szabálytalanul tartózkodott a sínek között. A baleseti helyszínelés és a hatósági intézkedések miatt Monor és Pilis között az egyik vágányon szünetelt a vonatközlekedés, a másik vágányon sebességkorlátozás mellett közlekedhettek a szerelvények, a menetidő meghosszabbodott. A helyszínelés befejezése után a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vasútvonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. A vonatok 30-40-50 percet is késtek a csúcsforgalmi torlódások miatt. A vasúttársaság elnézést kér a késésekért, de mindezekről nem tehet, hiszen a hatósági vizsgálat miatt voltak a vonatkésések.


Előzmény:

Szerdán 15:20 órakor Monor és Pilis között a Budapest-Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó sebesvonat elgázolt egy nőt, aki a nyílt vonalon és szabálytalanul tartózkodott a sínek között. A helyszínelés ideje alatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedhetnek, a menetidő 20-30 perccel is megnőhet.

A baleseti helyszínelés és a hatósági intézkedések miatt Monor és Pilis között az egyik vágányon – várhatóan két órahosszán át – szünetel a vonatközlekedés. A másik vágányon sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek a vonatok. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon 20-30-40 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje.  

Budapest, 2015. szeptember 30.   

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság