Péntekig sztrájkolnak a francia vasutasok

2016. április 24. vasárnap, 10.00 / Utolsó módosítás: 2016. április 27. szerda, 12.56

Frissítés: Április 29-én, pénteken 8:00 óráig tart a munkabeszüntetés a Francia Vasút területén. A korábbi korlátozások továbbra is érvényesek. 


Munkabeszüntetést tartanak a Francia Vasút (SNCF) vonalain április 25-én, hétfőn este nyolc órától április 27-én, szerdán reggel nyolc óráig. Ez idő alatt a francia vasutak vonatközlekedésében vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani, illetve néhány vonat rövidebb útvonalon közlekedhet. A menetjegy visszaváltással, vagy más időpontra érvényesítéssel a nemzetközi jegypénztárakban intézhetik az utasok igényeiket.  

A Német Vasúttól kapott tájékoztatás szerint a munkabeszüntetés a Frankfurt (Main) Hbf–Paris, a München Hbf/Stuttgart Hbf–Paris, illetve a Frankfurt (Main) Hbf–Lyon–Marseille, valamint a Paris Nord–Bruxelles M–Aachen–Köln Hbf–Essen Hbf viszonylatban közlekedő Thalys vonatokat és az éjszakai vonatokat nem érinti.

Az utasok Franciaországba, illetve Franciaországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV-START, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Budapest, 2016. április 22.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM