Az országon átvonuló vihar számos vonalon okoz késéseket, fennakadásokat

2015. július 8. szerda, 18.27 / Utolsó módosítás: 2015. július 8. szerda, 21.07

Frissítés: 2015. 07. 08. 19 óra 30 perc

Az országon átvonuló vihar számos vonalon okozott beázásokat, a villámcsapások miatt több vonalon elromlott a biztosítóberendezés, valamint fák dőltek a vasúti pályatestre. Negyed négy óta folyamatosan szakadnak a felsővezetékek rá a sínekre, komoly gondot okozva a vasúti közlekedésnek. Az amúgy is jelentős késések tovább nőnek. Egyes vonalakon, már 180-220 percet állnak, várakoznak az utasok a szerelvényekben. Ebben a helyzetben a MÁV Zrt. arra kéri az utasokat, hogy a nyílt vonalon ne szálljanak ki a kocsikból, mert balesetveszélyes. A feltorlódások és a szerelvényfordulók további késéseket eredményeznek. A menetrend szerinti közlekedés holnap hajnalra állhat helyre.

A MÁV Zrt. szakemberei a katasztrófavédelemmel közösen végzik folyamatosan a kárelhárítást és a helyreállítási munkát. A helyreállítás befejezése bizonytalan.

 

Előzmény:

Szinte valamennyi vonalon, jelentős 30-140 perc között késnek a vonatok az ország közepén végigvonuló vihar miatt. Fák dőltek, felsővezetékek szakadtak, közüzemi áramellátási problémák miatt sok helyen állnak a vonatok.

A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy a szerelvényeken maradva várják meg, amíg az ítéletidő elvonul. A katasztrófavédelem és a MÁV Zrt. szakemberei közösen végzik a dolgukat, hogy minél előbb megoldják a vihar okozta problémákat.  

A vihar és a műszaki hiba okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 07. 08.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM