Október 2-án, péntek estig pótlóbuszok közlekednek a dél-balatoni vasútvonal egy szakaszán

2015. szeptember 29. kedd, 21.43 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 29. kedd, 21.43

Október 2-án, péntek estig marad érvényben az ideiglenes menetrend és a vonatpótló autóbuszos közlekedési rend a Budapest–Székesfehérvár−Nagykanizsa–Gyékényes és a Kaposvár–Siófok vasútvonalon. A vonatok továbbra is a módosított menetrend szerint közlekednek, minden vonat helyett Lepsény és Szántód-Kőröshegy, valamint Ádánd és Siófok között autóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest−Székesfehérvár−Nagykanizsa−Gyékényes vasútvonal Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti szakaszán a szeptember 12-én megkezdett és eredetileg szeptember 25-én 24 óráig tervezett pályafelújítási munkákat műszaki okok miatt a kivitelező nem tudja befejezni. A vasúti pályát előreláthatólag csak október 2-án 24 órakor adják át a vonatforgalomnak.

A dél-balatoni és a Kaposvár–Siófok vonalon várhatóan október 3-án, szombaton változik újra a menetrend, akkortól nem kell vonatpótló autóbuszokra átszállni.

A folyamatban lévő fejlesztésnek és a Kelenföld−Székesfehérvár között már elvégzett rekonstrukciónak köszönhetően Budapest és Siófok (Zamárdi) között a korábbi 105-114 percről már idén 80-89 percre csökken az utazási idő.

Budapest, 2015. szeptember 25.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM