Normalizálódik a vasúti közlekedés

2016. január 7. csütörtök, 16.41

Helyreállították a megsérült felsővezetéket, ezért a vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között immár mindkét vágányon közlekednek. Késések még vannak, de folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés. Csütörtök hajnalban, illetve még délelőtt is a vasúti pályákra dőlt fák okoztak gondot Somogyban, illetve Baranyában a vasúti szárnyvonalakon. Mostanra ott már mindenhol, zavartalanul közlekednek a vonatok.

A MÁVINFORM korábban közölte: Budapest-Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a Nyugatiból Debrecen–Nyíregyháza–Szerencs–Miskolc útirányon át Budapest-Keleti pályaudvarra közlekedő kör InterCity vonat mozdonyának áramszedője megsérült. A két állomás között csak az egyik vágányon közlekedhettek a vonatok. A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Szeged és a Budapest–Lajosmizse vonalon 40-50-60 perccel is meghosszabbodott a vonatok menetideje.

A vasúttársaság az esti órákban és éjjel is folyamatosan tisztítja a váltószerkezeteket és az utasperonokat. Az előforduló jegesedés miatt az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat, kérjük, vigyázzanak a le- és felszállásnál! Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen, a MÁV-csoport honlapján, és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

 

Budapest, 2016. január 7.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM