Nem sztrájkolnak az olasz vasutasok a hétvégén

2015. október 23. péntek, 12.39 / Utolsó módosítás: 2015. október 23. péntek, 18.24

Friss információ: október 23. 18:25

Az Olasz Államvasutak (FS) legfrissebb tájékoztatása szerint az október 24-ére és 25-ére meghirdetett munkabeszüntetés elmarad, nem lesz korlátozás a vonatközlekedésben.

Korábbi tájékoztatás:

Az olasz vasúton 2015. október 24-én 21 órától 25-én 21 óráig munkabeszüntetés lesz. A sztrájk ideje alatt az olasz vasút belföldi vonatközlekedésében vonatlemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani. 

A Magyarországon váltott jegyeket és ebben az esetben az ülőhely-jegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríthetik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet. Az utasok Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A külföldre utazók figyelmét felhívjuk, hogy amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik. Javasoljuk utasainknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

Budapest, 2015. október 21.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM