Nem késnek a vonatok a szombathelyi vonalon

2015. szeptember 9. szerda, 12.46 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 9. szerda, 20.15

Frissítés: szeptember 9. 20:15

Szerda estére helyreállt a menetrend a Székesfehérvár−Szombathely és a Celldömölk−Boba−Zalaegerszeg vonalon.


Frissítés: szeptember 9. 16:30

Befejezték a kábelvágás utáni helyreállítást, a biztosítóberendezés ismét üzemszerűen működik Kerta és Celldömölk között. A késések csak késő estére szűnnek meg a Bobát érintő két vasútvonalon.


Frissítés: szeptember 9. 15:15

A szakemberek megállapították, hogy a biztosítóberendezés hibáját kábelvágás okozza. A szombathelyi vonalon 20-60 perces késésekre kell számítani. A késések csökkentése érdekében délután egyes vonatok egyesítve közlekednek. A Celldömölk−Boba−Zalaegerszeg vonalon is késések várhatóak. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán, előreláthatóan 18 órára végeznek a munkálatokkal. A menetrend csak késő este állhat helyre a két vasútvonalon.


Előzmény:

Szerdán délben a Budapest−Székesfehérvár−Szombathely vonalon Kerta és Celldömölk állomás között elromlott a biztosítóberendezés, ezért a vonatok a fokozott biztonsági előírások betartásával, hosszabb menetidővel közlekednek. A szombathelyi vonalon 20-30 perces késésekre kell számítani. A Celldömölk−Boba−Zalaegerszeg vonalon is késések várhatóak.

A szakemberek már keresik a hiba okát, ami a Kerta−Boba, Boba−Celldömölk állomásköz nyíltvonali és Bobán az állomási biztosítóberendezés működését is érinti.

A hibaelhárításig utasai türelmét és megértését kéri a vasúttársaság.

Budapest, 2015. szeptember 9.

MÁVINFORM