Nagymaros és Szob között újraindult a vonatközlekedés

2015. július 23. csütörtök, 19.24 / Utolsó módosítás: 2015. július 23. csütörtök, 21.15

Frissítés 2015. július 23-án 21:15 órakor:

Nagymaros és Szob között újraindult a vonatközlekedés az egyik vágányon. Vonatpótló buszokkal már nem kell utazni. Késések csütörtök este még lesznek a kialakult torlódások miatt.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vonalon is fokozatosan áll helyre a menetrend, a biztosítóberendezést megjavították. A menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest-Szob, illetve a Budapest-Pécs vonalon péntek hajnalban áll helyre. 


Frissítés 2015. július 23-án 20:30 órakor:

Monor és Pilis között immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A menerend csütörtök este fokozatosan áll helyre a Budapest-Cegléd vonalon.


Előzmény:

A Dunakanyar vasútvonalán, csütörtökön 18:40 órától Nagymaros és Szob állomások között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, mert fák dőltek a vasúti pályára. A vonatközlekedés megszervezése folyamatban van. A vonatok várhatóan csak Nagymarosig közlekednek, onnan térnek vissza Vác-Budapest-Nyugati felé. Nagymaros és Szob között a MÁV-START vonatpótló buszokkal szállítja el az utasokat. Országszerte több helyen vannak késések a napközbeni kánikula, illetve a délutáni óráktól kialakult heves zivatarok miatt.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon csütörtök este fél hétkor Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész között elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok a szokásosnál lassabban haladhatnak a biztonság érdekében, amely félórás késéseket okoz.

Monor és Pilis között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a másikon a felsővezeték rendszer hibája miatt ideiglenesen szünetel a forgalom. 20-30 percet késnek a Budapest–Cegléd vonalon a vonatok.

A szakemberek mindenhol a helyszíneken dolgoznak a berendezések helyreállításán, a műszaki hibák helyreállításán. A vasúttársaság kéri az utasokat – aki teheti, kísérje figyelemmel a MÁV csoport honlapját, vagy akár a Vonatinfó alkalmazást.

Budapest, 2015. július 23.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM