​A miskolci vonalon folyamatosan áll helyre a vonatközlekedés

2015. augusztus 22. szombat, 17.44 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 22. szombat, 20.46

Frissítés augusztus 22-én:

Füzesabony és Mezőkövesd között szombat este nyolc órától ismét működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A miskolci vonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A két állomás között csak egyik vágány használható, a másikat folyamatosan felújítják, ott egy munkagép vágta el a vasúti berendezés kábelét. A vasúttársaság műszaki szakemberei helyreállították a megrongált kábeleket, a berendezés ismét üzemszerűen működik.

A Budapest–Füzesabony–Miskolc vonalon folyamatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.


Előzmény:

Füzesabony és Mezőkövesd között elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vonatok ezen a szakaszon csak egy vágányon, lassabban haladhatnak, ami 30-40 perces késéseket is okozhat a miskolci vonalon utazóknak a szombat esti forgalomban is.

A két állomás között csak egyik vágány használható, ugyanis a másikat folyamatosan felújítják, ott vágányzár van érvényben. Valószínűleg, hogy munkagép vágta el a vasúti berendezés kábelét, ami miatt a sorompók sem működnek. A vasúti átjárók előtt a vonatok legfeljebb 15 km/órás sebességgel haladnak a biztonság érdekében, a két állomás között pedig csak 40km/órás sebességgel.

A vasút műszaki szakemberei már dolgoznak a berendezés megjavításán, de a kábel helyreállítása várhatóan több órát vesz igénybe. A nagyobb késések elkerülése érdekében a Budapest–Füzesabony–Miskolc vonalon a gyors és IC vonatokat egy szakaszon egyesítik, a Hidasnémeti–Miskolc–Füzesabony közötti személyvonatok csak Mezőkövesdig közlekednek, és onnan indulnak vissza.

Az erre utazóknak 30-40 perces késésekkel kell számolniuk, ami már szombaton állandósulhat, a menetrend várhatóan csak vasárnap hajnalra állhat helyre. A vasúttársaság javasolja, hogy tájékozódjanak a térképes vonatinfó alkalmazáson, a vonatok valós idejű közlekedéséről.

Budapest, 2015. augusztus 22  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM