A miskolci fővonalon péntek éjszaka helyreállhat a menetrend

2015. július 31. péntek, 13.39 / Utolsó módosítás: 2015. július 31. péntek, 21.03

Friss információ: 2015. 07.31. 18:30

Röviddel 18 óra után befejezték a biztosítóberendezési kábelek javítását. A főként távolsági és regionális vonatoknál tapasztalható 20-60 perc közötti késések fokozatosan csökkennek. Éjszakáig helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Előzmény:

A miskolci fővonalon Füzesabony és Mezőkövesd állomás között péntek délelőtt fél 12-től kábelvágás miatt nem működik üzemszerűen a biztosítóberendezés. A jelenleg itt zajló felújítási munkák ideje alatt ezen a szakaszon a vonatok a vágányzári menetrend szerint is csak az egyik vágányt használhatják. A műszaki hiba miatt most hosszabb menetidőre, 30-60 perces késésekre kell számítani a Budapest−Hatvan−Miskolc−Szerencs−Sátoraljaújhely vonalon és a Füzesabony−Miskolc−Hidasnémeti viszonylatban közlekedő járatoknál. A nagyobb késések elkerülése érdekében a távolsági vonatok egy része egyesítve közlekedik.

A kábelvágás miatt okozott késésekért utasai türelmét kéri a vasúttársaság, a helyreállítás estére várható.


A Füzesabony és Mezőkövesd között zajló munkák miatt Szihalom megállóhelyen, a Szemerei úti vasúti átjárót ma éjfélig lezárták a közúti- és gyalogosforgalom elől, mivel a vasúti géplánc most dolgozik az érintett vágányszakaszon.


A felújítás miatt a miskolci csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, Szerencs és Nyíregyháza között pedig vonatpótlók járnak.

Budapest, 2015. július 31.  

MÁVINFORM