Menetrendszerű a vonatközlekedés a miskolci vonalon

2015. április 3. péntek, 12.38 / Utolsó módosítás: 2015. április 7. kedd, 06.29

Frissítés: 2015. 04. 03. 16 óra 30 perc

Rákos állomáson a kábelvágás miatt hozott intézkedések a vonatok késésének csökkenését eredményezte. A vonatok már csak 15-20 perc késéssel közlekednek.

Frissítés: 2015. 04. 03. 13 óra 15 perc

A MÁV Zrt. szakemberei megállapították, hogy Rákos állomáson kábelvágás miatt romlott el a biztosítóberendezés. A kábelek megkötését előreláthatóan 22 órára végzik el a szakemberek. A feltorlódások és a késések csökkentése érdekében a gödöllői, a sülysápi és a nagykátai elővárosi vonatokat nem közlekedtetik. A sülysápi és a nagykátai vonatok helyett a szolnoki zónázó vonatok állnak meg minden állomáson és megállóhelyen. A zónázó vonatok csak Rákos állomásig közlekednek és onnan is indulnak. A Keleti pályaudvarról a gyors és InterCity vonatok Kőbánya-felső és Rákos állomáson is megállnak. A feláras vonatokat Rákos állomásig pót és helyjegy nélkül vehetik igénybe az utasok. A vonatok utasai 80-90 perc késésre számíthatnak. A menetrend szerinti közlekedés holnap hajnalra állhat helyre.

 

Előzmény:

A Budapest-Hatvan-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vasútvonalak közös szakaszán Rákos állomáson dél után néhány perccel elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok csak a biztonsági előírások betartásával csökkentett sebességgel tudnak közlekedni. A hatvani és az újszászi vonalon közlekedő vonatok utasai 40-50 perc közötti késésre számíthatnak a délutáni órákban. A menetrend szerinti közlekedés az 19 órára állhat helyre.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a berendezés megjavítását. Előre láthatóan 15 órára tudják a berendezést helyreállítani.

A műszaki hiba okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 04. 03.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM