Menetrendi változások a „Százlábú híd” felújítása miatt

2015. január 6. kedd, 09.16 / Utolsó módosítás: 2015. február 3. kedd, 05.16
Több vonat a Keleti helyett a Déli pályaudvart használja

 

Budapest-Keleti pályaudvarra bevezető vágányok felett átívelő Kerepesi úti „Százlábú” híd további felújítása miatt március 6-ig módosul számos, a Keleti pályaudvarra érkező, illetve onnan induló vonat menetrendje, kiindulási és célállomása.

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon közlekedő győri, hegyeshalmi, szombathelyi és soproni gyorsvonatok Budapest-Keleti pályaudvar helyett Budapest-Déli pályaudvarra érkeznek, illetve onnan indulnak. A Budapest–Szekszárd–Bátaszék–Baja útvonalon közlekedő Sugovica és Gemenc expresszvonatok a Keleti helyett a Délibe érkeznek, s onnan indulnak vissza. A Budapest–Gödöllő–Hatvan elővárosi vonalon, Gödöllő-Állami telepek megállóhelynél egyes vonatok nem állnak meg. Gödöllő-Állami telepek megállóhelyig, illetve az onnantól érvényes vasúti bérletekkel szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerinti napokon a Volánbusz 2140-es és 2193-as járatai igénybe vehetőek Isaszeg vasútállomás és Gödöllő vasútállomás között.

A Budapest–Nagykáta–Szolnok vonalon közlekedő egyes személyvonatok munkanapokon Budapest-Keleti pályaudvar helyett Kelenföld állomásra érkeznek, illetve onnan indulnak. A Budapest–Kelebia vonalon közlekedő 7912-es számú kelebiai személyvonat a Keleti pályaudvarról öt perccel korábban, 6:00 órakor indul.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei a MÁV-START honlapján az alábbi linken érhetőek el: http://www.mav-start.hu/vaganyzar/vaganyzar.php. Az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatóak a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat. Az érintett vasútvonalak térképes változásai ide kattintva megtekinthetőek.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM