Megszüntek a korlátozások az Újszászt érintő vonalakon

2016. augusztus 14. vasárnap, 18.06 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 15. hétfő, 17.33

Frissítés: 2016.08.15. 17:04

Helyreállították a vasúti pályát Újszász állomáson, így megszűntek a korlátozások. Már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk a Szolnok–Hatvan és a Szolnok–Vámosgyörk viszonylaton utazóknak. Ezeken a szakaszokon várhatóan kora estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés.

Frissítés: 2016.08.15. 15:25

A részleges helyreállításnak köszönhetően Újszász állomáson már kettő vágányon keresztül közlekedhetnek a személyvonatok, így a késő délutánra visszaállhat a menetrendszerű közlekedés a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon. A nemzetközi vonatok ismét a szokott útvonalon át járnak. Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász, valamint Jászapáti és Újszász között továbbra is pótlóbuszok közlekednek a végleges helyreállításig.

Frissítés: 2016.08.15. 9:40

A motorvonatot reggelre visszaemelték a szakemberek a vágányra, így megkezdődhetett vasúti pálya műszaki helyreállítása, amely a jelenlegi információk alapján elhúzódhat a késő délutáni, esti órákra is. A vonatközlekedéssel kapcsolatos korlátozások ezért továbbra is érvényben maradnak. 


Frissítés: 2016.08.15. 5:40

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonal újszászi szakaszán továbbra is csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Ez miatt, egyes járatoknál 15-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk az arra utazóknak.

Még pótlóbuszok szállítják az utasokat a Szolnok-Hatvan vonal Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomásai között, valamint a Szolnok-Vámosgyörk vonal Jászapáti és Újszász állomásai között. Az átszállások miatt ezeken a vonalakon 15-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A végleges helyreállítás a délelőtt folyamán várható.


Frissítés: 2016.08.15. 2:20

Továbbra is tart a motorvonat visszaemelése Újszásznál, ezért a hétfő hajnali üzemkezdettől a teljes helyreállításig még pótlóbuszok szállítják az utasokat a Szolnok-Hatvan vonal Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomásai között, valamint a Szolnok-Vámosgyörk vonal Jászapáti és Újszász állomásai között. Az átszállások miatt ezeken a vonalakon 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonal újszászi szakaszán vasárnap este már megindult a közlekedés, mert a helyszíni vizsgálat után, 19:30-tól a Közlekedésbiztonsági Szervezet engedélyezte a csökkentett sebességű közlekedést az állomás egyik vágányán. Ezen a fővonalon késő éjjel helyreállt  a menetrend szerinti közlekedés.
Azonban a reggeli torlódások elkerülése érdekében több nemzetközi vonat még módosított útvonalon halad a következők szerint:
az EN472-es Ister EuroNight és az EC140-es Hortobágy EuroCity vonatok Szolnok–Budapest között kerülő útirányon, a Szolnok–Cegléd–Budapest-Keleti vonalon közlekednek. Ugyancsak kerülő irányon, Cegléden át haladnak az IC73-as Traianus InterCity és az IC367-es Hargita InterCity vonatok a Budapest–Szolnok viszonylatban.

 

08.14. 22:30-kor

A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon sokat javult a helyzet. Az elővárosi vonatok között már vannak pontosak, de egyes esetekben még 20-30 perccel hosszabb utazási idő előfordulhat.

22:05-kor

A Szolnok-Vámosgyörk vonalon hosszabb útvonalon, Jászladány helyett Jászapáti és Újszász között közlekednek a pótlóbuszok a helyreállításig.

19:50-kor

Megindult a vonatforgalom a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonal Újszász-Tápiógyörgye közötti szakaszán, mert a helyszíni vizsgálat után, este fél nyolctól a Közlekedésbiztonsági Szervezet engedélyezte a csökkentett sebességű közlekedést az újszászi állomás egyik vágányán.
A Budapest-Szolnok-Békéscsaba fővonalon fokozatosan csökkenhetnek a kialakult 20-150 perces késések. Az eredeti menetrend késő éjszaka állhat helyre.

A siklott motorvonat visszaemelése és a műszaki helyreállítás legalább éjfélig tart, ezért ma éjszaka még pótlóbuszok szállítják az utasokat a Szolnok-Hatvan vonal Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomásai között, valamint a Szolnok-Vámosgyörk vonal Jászladány és Újszász állomásai között. Az átszállások miatt ezeken a vonalakon 10-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.
A vonat visszaemelése után vizsgálják meg a váltókat, annak sérülésétől és a helyreállítási idejétől függ, hogy hajnalban megindulhat-e a vonatközlekedés Újszászról Jászboldogháza, illetve Jászladány felé.

 

Korábbi frissítés:

A Budapest-Keleti pályaudvar–Újszász–Szolnok vonalon történt baleset miatt több vonat helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, illetve egyes vonatok a mai napon kerülő útirányon közlekednek a következők szerint.

A 82-es számú, Szolnok-Hatvan vonalon:
Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik. A személyszállító vonatok Jászboldogháza-Jánoshida és Újszász állomásokon fordulnak.

A 86-os számú, Szolnok-Vámosgyörk vonalon:
Jászladány és Újszász állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik. A személyszállító vonatok Jászladány és Újszász állomásokon fordulnak.

A 120-as számú, Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon:

Tápiógyörgye és Újszász állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik. A személyszállító vonatok Tápiógyörgye és Újszász állomásokon fordulnak.

Az EN473-as Ister EuroNight és az EC147-es Hortobágy EuroCity vonat kerülő útirányon, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedik.

Az IC72-es Traianus InterCity, a 753-as, a 7501-es és 751-es számú gyorsvonatok Szolnok-Újszász-Budapest-Keleti helyett kerülő útirányon, a Budapest-Keleti -Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek.

Az IC363-as Ady Endre InterCity és a 748-as számú gyorsvonat a Budapest-Újszász-Szolnok vonal állomásain várja meg a forgalom újraindítását. 

A Szolnokról Budapestre illetve a másik irányba utazóknak érdemes a Budapest-Nyugati -Cegléd-Szolnok vonal járatait választani az újszászi közlekedés megindításáig.

Előzmény:

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, a Szolnok-Hatvan és a Szolnok-Újszász-Vámosgyörk vasútvonalakon jelentős, 30-60, de esetenként akár 120 perccel hosszabb utazási időre kell számítaniuk a vasárnap este utazóknak, mert az újszászi állomás egyik vágányán kisiklott egy Hatvanból Szolnokra tartó motorvonat és az említett vasútvonalakon akadályozza a forgalmat. A siklás következtében senki sem sérült meg. A balesetvizsgáló szakemberek és a Közlekedésbiztonsági Szervezet a helyszínen vizsgálja az okokat.

Az említett vonalakon várhatóan 20 óra után indulhat meg a vonatforgalom. Jelenleg folyamatban van a pótlóbuszos közlekedés megszervezése.

A vasúttársaság a siklás és az emiatt kialakult késések miatt utasai elnézését és türelmét kéri.

MÁVINFORM