Megszűnnek a késések a békéscsabai és a nyíregyházi vonalon

2015. május 29. péntek, 14.39 / Utolsó módosítás: 2015. május 30. szombat, 07.58

Frissítés 2015. május 29-én 18:20 órakor:

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza, illetve a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon az esti órákban már nem kell nagyobb késésekkel számolniuk az utasoknak. A menetrendszerű vonatközlekedés szombat hajnalra áll helyre.

Ismeretes, hogy pénteken hajnali fél háromkor a Szajol állomásra behaladó DACIA nemzetközi gyorsvonat mozdonyának áramszedője megrongálta a felsővezetéket. Ennek következtében 10:15 óráig Szajol és Tiszatenyő, továbbá Szajol és Törökszentmiklós között nem közlekedtek a vonatok, helyettük autóbuszok szállították az utasokat. Jelentős késésekkel közlekedtek a vonatok, járatkimaradások is voltak. A helyreállítás után pénteken napközben is voltak késések, hiszen a vonatfordulók és egyéb technikai okok miatt csak lassan és folyamatosan áll helyre a menetrend.

A napközbeni késések csökkenését gátolta az is, hogy Békéscsaba és Szabadkígyós között fél kettő után néhány perccel elromlott a biztosítóberendezés, mert egy munkagép kábelt vágott. A szakemberek 17 órakor állították helyre a berendezést. 


Előzmény:

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon Békéscsaba és Szabadkígyós között fél kettő után néhány perccel elromlott a biztosítóberendezés. A két óra után a kiérkező szakemberek megállapították, egy engedéllyel dolgozó munkagép elvágta a biztosítóberendezés kábeleit. Emiatt ezen a szakaszon a vonatok csökkentett sebességgel a biztonsági előírások betartásával közlekedhetnek. Az erre közlekedő vonatok, utasai 20-40 perc késéssel számoljanak, a helyreállításig. A szakemberek a végleges megjavítását 18 órára ígérik. A menetrend szerinti közlekedés 20 órára állhat helyre

A kábelvágás okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 05. 29.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM