Megnyílt az új utasaluljáró Kelenföld állomáson

2014. május 9. péntek, 12.33 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.51

Budapesten a 4-es metró átadásával egy időben március 28-án, pénteken Kelenföld állomáson új utasaluljárót adtak át az utasközönségnek, amely közvetlenül a metró és a vasúti peronok közötti kényelmes és biztonságos megközelítést teszi lehetővé. Budapest-Keleti pályaudvaron ismét megnyitották azt az aluljáró szakaszt, amely az utasokat az alagsori vasúti jegypénztárakhoz vezeti.

Kelenföld állomáson az M4 metróval érkező utasok tájékoztatására az új aluljáróban elektronikus vizuális utastájékoztatási rendszert alakítottak ki MÁV beruházásban. Az utasok eligazításában ezen felül különféle tájékoztatási eszközök (érkező-induló vonatok hirdetményei, vágányszám kiírás, fali menetrendek) és piktogramok is szolgálnak. A vonatokon – új szolgáltatásként – a MÁV-START információt ad utasai számára a kelenföldi és Keleti pályaudvari metró átszállási lehetőségről.

A gyors és megbízható vasúti menetjegyváltást hat korszerű jegykiadó automata is biztosítja, amelyeket az új aluljárórendszerben helyeztek el. A jegykiadó automaták segítségével mindenféle – még IC-pótjegy is – menetjegy váltható. A korszerű automata segítségével az otthon rendelt vasúti jegyeket is kinyomtathatják az utasok.

Kelenföld állomáson a régi aluljáró továbbra is használható. Az aluljáró bejáratainál piktogramokkal tájékoztatja az utasokat a vasúttársaság arról, hogy innen az 1-2. vágány és a 7-10. vágány nem érhető el, csakúgy, mint korábban, illetve arra is felhívják a figyelmet, hogy a régi aluljárónak nincs közvetlen kapcsolata a metrólejáróval. A régi aluljárót – amely egyébként két városrészt is összeköt – most újrafestették és korszerűsítették.

Budapest-Keleti pályaudvaron a MÁV megnyitotta az utasforgalom számára azt az aluljárószakaszt, amely a metrók felől, illetve az aluljárószintről érkezőknek közvetlenül a vasúti alagsori jegypénztárakhoz biztosítja az eljutást. Budapest-Keleti pályaudvar aluljárójának megnyitásával egyidejűleg megfelelő eligazító táblák is segítik az utazók tájékozódását.

Budapest, 2014. március 27.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság