Megjavították a sérült felsővezetéket Székesfehérvár és Sárszentmihály között

2015. augusztus 7. péntek, 12.21 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 7. péntek, 14.49

Frissítés: 2015. 08.07. 14 óra 40 perc

Megjavították a megsérült felsővezetéket Székesfehérvár-Sárszentmihály között. A késések fokozatosan csökkennek.

 

Frissítés: 2015. 08. 07. 12 óra 50 perc

Már van a felsővezeték rendszerben áram, de a hibát tovább keresik a MÁV Zrt. szakemberei. Megindult a közlekedés ezen a szakaszon. Székesfehérvár és Sárszentmihály között továbbra sincs a rendszerben áram. A dízel mozdonyokkal a szombathelyi vonatokat továbbítják. A buszokat nem kellett forgalomba állítani. A szakemberek a hibát folyamatosan keresik. A menetrend szerinti közlekedés 18 órára állhat helyre.

Előzmény:

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon Gárdony és Szabadbattyán szakaszon féltizenkettőtől nincs a felsővezetékben áram, tartós felsővezetéki zárlat miatt. A székesfehérvári, a dél balatoni és a szombathelyi vonalakon áll a vonatforgalom. A MÁV-START Zrt. buszokat rendelt az utasok elszállítására. A buszok Székesfehérvár és Gárdony között szállítják az utasokat. A Székesfehérvár felé közlekedő Flirt szerelvényeket Gárdonytól fordítják vissza a Déli pályaudvarra. Székesfehérvár állomásra dízelmozdonyokat irányítottak, a dél-balatoni és a szombathelyi villanymozdonnyal közlekedő vonatok előfogatolására. Az erre közlekedő vonatok utasainak 30-60 perces késére kell számítaniuk.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba keresését.  

A felsővezetéki zárlat okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 08. 07.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM