Megjavították a biztosítóberendezést, várhatóan a délutáni órákra visszaáll a menetrendszerinti közlekedés a Budapest–Hatvan szakaszon

2016. január 28. csütörtök, 09.43 / Utolsó módosítás: 2016. január 28. csütörtök, 12.30

Frissítés: január 28. 12:30

Megjavították a biztosítóberendezést Pécel és Isaszeg állomás között, várhatóan a délutáni órákra visszaáll a menetrendszerinti közlekedés a Budapest–Hatvan szakaszon. A gödöllői helyi vonatok ismét a teljes útvonalon közlekednek.


Előzmény:

A biztosítóberendezési hiba elhárítása várhatóan elhúzódik a késő délutáni órákra. A késések növekedésének megelőzése és a folyamatos közlekedés fenntartásának érdekében, a gödöllői helyi vonatok, csak Budapest-Keleti pályaudvar és Pécel állomás között közlekednek oda és vissza. Pécel és Gödöllő állomás közötti utazásokra a Hatvan–Budapest-Keleti pályaudvar viszonylatú személyvonatok vehetőek igénybe.  A két állomás között nem működnek a fénysorompók sem, ezért a gépjárművezetőktől fokozott figyelmet kérünk. A hiba elhárítása várhatóan elhúzódik a késő délutáni órákra. A Budapest–Hatvan szakaszon utazóknak 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk a műszaki helyreállítás befejezéséig.


Csütörtökön reggel 9 órakor Pécel és Isaszeg között meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállítást a szakemberek megkezdték, de annak ideje alatt csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok. A hiba elhárítása, a délelőtti órákra várható. A Budapest–Hatvan szakaszon utazóknak 10-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A hosszabb menetidő miatt szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.

MÁVINFORM