Megjavították a berendezést Füzesabony-Eger között, illetve Kál-Kápolnánál

2016. június 1. szerda, 09.15 / Utolsó módosítás: 2016. június 1. szerda, 10.52

Frissítés: A Füzesabony és Eger közötti vasútvonalon a szakemberek megjavították a reggeli órákban elromlott biztosító berendezést. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre. A Budapest–Miskolc vasútvonalon, Kál-Kápolna állomáson is helyreállították a reggeli órákban elromlott váltószerkezetet. Ennek eredményeként ismét menetrendszerű a vonatközlekedés. A szakemberek viszonylag gyorsan megjavították a váltószerkezetet. A vonatok a Kál-Kápolna–Nagyút közötti szakaszon már mindkét vágányon, menetrend szerint közlekednek.


Előzmény: Műszaki hiba miatt nem működik a biztosító berendezés az Eger-Maklár-Füzesabony közötti vonalon. A miskolci vonalon pedig Kál-Kápolna állomáson egy váltószerkezet javítása miatt van egyvágányos közlekedés Kál-Kápolna és Nagyút között. A vonatok menetideje félórával is meghosszabbodhat.

A szakemberek már dolgoznak a hibák kijavításán, addig – várhatóan a délelőtti órákban – a Budapest-Keleti pályaudvar–Füzesabony–Eger, illetve a Budapest-Keleti–Miskolc vasútvonalon a vonatok menetideje 20-30 perccel is meghosszabbodhat. A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri!

Budapest, 2016. június 1.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM