Megindult a vonatközlekedés a nyíregyházi vonalon

2015. szeptember 28. hétfő, 18.29 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 29. kedd, 05.05

Frissítés: 2015. szeptember 29. 5:05

Kedd hajnalban már menetrend szerint járnak a vonatok a záhonyi vonalon.


Frissítés 2015.09.28-án 20:05 órakor:

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, Újfehértó és Hajdúhadház között hétfő este fél kilenckor az egyik vágányon megindult a vonatközlekedés, a másik pálya még nem használható. A késések csökkennek, de a menetrendszerű vonatközlekedés csak kedd hajnalra áll helyre.

A MÁVINFORM korábban arról tájékoztatott, hogy hétfő este 17:20 órakor a Budapest-Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Ung InterCity vonat Téglás megállóhelynél összeütközött egy személygépkocsival, emiatt Hajdúhadház és Újfehértó között mindkét vágányon szünetelt a vonatközlekedés. Az ütközés Téglás megállóhelynél egy jól működő fénysorompós vasúti átjáróban történt. A vonaton senki nem sérült meg, a gépkocsiban utazó két ember közül az egyik súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett.

A MÁV-START vonatpótló autóbuszokkal szállította el az IC utasait, illetve este kilenc óráig a vonatok helyett buszok jártak Debrecen és Nyíregyháza között. A vasúttársaság elnézést kér a kényelmetlenségekért!


Előzmény:

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon jelentős késésekkel közlekednek a vonatok, egyrészt a Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes közötti biztosítóberendezés hibája miatt, másrészt 17:20 órakor a Budapest-Nyugati pályaudvarról Záhonyba tartó Ung InterCity vonat Téglás megállóhelynél összeütközött egy személygépkocsival.

Hajdúhadház és Újfehértó között a baleset miatt mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés, az IC vonatnak is várakoznia kell a hatósági intézkedések ideje alatt. Az ütközés Téglás megállóhelynél egy jól működő fénysorompós vasúti átjáróban történt. A vonaton senki nem sérült meg. A vasúttársaság információja szerint a gépkocsiban utazó két ember közül az egyik súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett.

A MÁV-START vonatpótló autóbuszokkal szállítja el az IC utasokat, de ameddig a vonatközlekedés szünetel a vonatok helyett buszok járnak Debrecen és Nyíregyháza között. Javasoljuk utasainknak, ha erre utaznak nézzék meg a Vonatinfó alkalmazást, a honlapunkon, vagy töltsék le ezt a mobiltelefon applikáción.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM