Megindult a vonatközlekedés Celldömölknél

2015. július 5. vasárnap, 17.24 / Utolsó módosítás: 2015. július 5. vasárnap, 23.54
Éjszaka állhat helyre a menetrend a Székesfehérvár-Szombathely vonalon

Friss információ: 2015. 07. 05. 23:40

Éjjel 11 órára megszüntették a tartálykocsi szivárgását és azt követően visszakapcsolták a felsővezeték áramellátását a MÁV munkatársai, így már korlátozás nélkül haladhatnak a vonatok Celldömölk és Boba között. Hétfő hajnaltól az eredeti menetrend is visszaáll a Székesfehérvár-Szombathely vonalon.

- 20:40-kor:

A MÁV vegyvédelmi szakembereinek sikerült jelentősen csökkenteni a tartálykocsi gázszivárgását, ezért a katasztrófavédelem engedélyezte, hogy este fél kilenctől dízelvontatással és 10 km/órás sebességkorlátozással, biztonságosan meginduljon a vonatforgalom a celldömölki pályaudvaron. A vasúttársaság munkatársai azon dolgoznak, hogy mielőbb helyreálljon a menetrend, de az éjszaka folyamán még 20-60 perces késésekre lehet számítani a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vasútvonalon. A gázszivárgás ideje alatt a celldömölki és a bobai állomáson, valamint a vonatokon várakozó mintegy 100-200 utasnak vizet osztott a vasúttársaság.

A propán kiáramlásának teljes megszüntetésén még dolgoznak a kárelhárítók, lehetséges, hogy az éjszaka folyamán másik tartálykocsiba kell áttölteni a gázt.

- Korábbi: 

Pótlóbuszok szállítják az utasokat Celldömölk és Boba között. A vonatokon és az állomásokon várakozóknak vizet osztott a vasúttársaság.

Előzmény:

A celldömölki rendező pályaudvaron egy magántársaság tehervonatának tartálykocsijából propángáz szivárog. A kiérkező katasztrófavédelem leállítatta a pályaudvar teljes forgalmát, emiatt nem közlekedhetnek a vonatok Celldömölk és Boba között sem. Az esti órákban jelentős késések várhatók a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon.

A MÁV vegyvédelmi szakértői már a helyszínre tartanak, hogy megjavítsák a tartálykocsi tisztítócsonkját és leállítsák a szivárgást.

A MÁV vegyvédelmi szakértői a helyszínre tartanak, hogy megállítsák a tartályszivárgást. 

A gázszivárgás okozta késésekért utasai megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

MÁVINFORM