Már minden vonat a Délibe közlekedik

2015. augusztus 10. hétfő, 04.23 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 10. hétfő, 08.36

Frissítés: 2015. 08. 10. 8 óra 15 perc

A Déli pályaudvaron beemelték  korábban kisiklott kocsit. A győri és a komáromi vonatok ismét a teljes vonalon közlekednek. Késések már nem várhatók.

Frissítés: 2015. 08. 10. 5 óra 30 perc

A győri és a komáromi vonatok csak Kelenföldig közlekednek. Az utasok másik vonatokkal tudnak a Déli pályaudvarig és vissza közlekedni Kelenföldig.

Előzmény:

Ma hajnalban 3 óra előtt néhány perccel a Déli pályaudvaron szerelvény tolatás közben, egy üres személykocsi egy tengellyel siklott. A siklás következtében a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között az egyik vágányt ki kellett zárni a forgalomból. A másik vágányon a vonatok váltakozó irányban tudnak közlekedni, 15-20 perc késéssel a helyreállításig. A torlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében egyes vonatokat csak Budapest-Kelenföldig közlekedtetnek és onnan is indítják vissza a Dunántúlra. A Déli pályaudvarra az utasok egy másik vonattal tudnak bejutni. Megkérjük utasainkat, figyeljék a hangos utas tájékoztatást, a pályaudvarokon. A baleset körülményeinek vizsgálata és a kocsi beemelése megkezdődött. Várhatóan 8 órára emelik be a kocsit. A károk felmérése csak ezután kezdődhet meg.

A kialakult helyzetért a MÁV Zrt. utasai megértését kéri, türelmét köszöni.

Budapest, 2015. augusztus 10.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM