Ma is sztrájkolnak a szerb vasutasok

2014. november 14. péntek, 08.28 / Utolsó módosítás: 2014. november 14. péntek, 12.05

Pénteken is munkabeszüntetést tart a Szerb Vasút. Emiatt járatkimaradásokra, jelentős vonatkésésekre, menetrendi változásokra kell számítani. 

A Szerb Vasút a mai napon is munkabeszüntetést tart. Emiatt járatkimaradásokra, jelentős vonatkésésekre, változásokra kell számítani a menetrendben.  

A szerbiai munkabeszüntetés érinti a Belgrád–Budapest közötti Avala nemzetközi EuroCity vonatot is. A szerb vasutasok ezt a járatot a mai napon is törölték a menetrendből. Ugyanakkor Szabadka és Budapest-Keleti pályaudvar között az Avala nemzetközi vonatrésze helyett, azonos megállásokkal belföldi személykocsikból összeállított vonat közlekedik. Az Avala Prágából érkező járata visszafordul Budapest-Keleti pályaudvarról Prágába. 

Budapest-Keleti pályaudvarról 13 óra 05 perckor belföldi kocsikból álló MÁV-START szerelvény közlekedik Szabadkáig az Avala szerinti megállásokkal és időpontokkal. A szerb vasút tájékoztatása szerint erről a vonatról, átszállás után a nemzetközi utasok részére Szabadka–Belgrád között mentesítő vonatszerelvényt közlekedtetnek. A Moszkva–Budapest–Belgrád viszonylatú RZD (WLB) kocsit Budapestről visszafordítják.

A november 12-i Avala vonatpár Budapest–Kelebia között IC pót-és helyjegy helyett gyorsvonati pótjeggyel vehető igénybe.