Korlátozások a német-osztrák vonatközlekedésben

2015. március 31. kedd, 15.42 / Utolsó módosítás: 2015. április 1. szerda, 12.24

Frissítés: 2015. április 1. 12:20
Előreláthatóan szerdán 18 óráig a Budapest-München-Budapest útvonalra meghirdetett Railjet vonatok csak Rosenheim állomásig közlekednek, illetve onnan indulnak Budapest felé. Rosenheim és München között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. A Salzburg-Kufstein vonalszakaszt a vonatközlekedés előtt újra megnyitották. A német vasút (DB) kéri az utasok megértését, mert néhány vonat közlekedésénél nem a megszokott minőségi szolgáltatást kínálják.

További információk a www.bahn.de/reiseauskunft  és a  www.bahn.de/liveauskunft honlapokon érhetők el.


Előzmény:
A Németországban uralkodó viharos időjárási viszonyok miatt korlátozások vannak érvényben a belföldi és nemzetközi vonatközlekedésben. A Németország–Ausztria közötti vasúti közlekedési helyzet a magyar utasokat is érintheti.

A kedd délutáni tájékoztatás szerint a Budapest–München–Budapest közötti Railjet vonatok csak Salzburg állomásig közlekednek, és onnan indulnak. Az ICE vonatok csak Passau állomásig közlekednek. A Salzburg–Kufstein útirányon át közlekedő vonatokat Zell am See állomáson át elterelik, emiatt 90 perc késéssel kell számolni. A Magyarországról utazók indulás előtt a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható kék számán (+36 40-49-49-49) is tájékozódhatnak.

 

Budapest, 2015. március 31.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM