Korlátozások a francia és a belga sztrájk miatt

2015. október 6. kedd, 11.39 / Utolsó módosítás: 2015. október 9. péntek, 19.10
Késésekre, járatkimaradásokra kell számítani Belgiumban és Franciaországban

A Belga Vasúton (SNCB) október 8-án csütörtök 22:00 órától október 9-én, péntek 22:00 óráig munkabeszüntetést jelentettek be, ami korlátozásokkal jár együtt. A 24 órás sztrájk miatt mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalomban késésekre, járatkimaradásokra kell számítani. Október 7-én 19:00 órától október 9-én 10:00 óráig a Francia Vasúton (SNCF) is sztrájkolnak. Itt is korlátozottan közlekednek a vonatok.

Az utasok Belgiumba, illetve Franciaországba , illetve azon túlra irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Amennyiben az utazásról nem mondanak le, jegyeik záradékolásáról, szükség esetén, külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

Budapest, 2015. október 6.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM