Korlátozások a Déli pályaudvar és Kelenföld között

2015. január 27. kedd, 12.14

 

A szakemberek a Déli pályaudvarnál az alagút és a rézsű omlás helyét bejárták és megvizsgálták. A megcsúszott résznél lévő vágányzaton továbbra sem közlekedhetnek a vonatok. A másik vágányon a korábban bevezetett 10 km/ó sebességkorlátozás van érvényben. Ennek ellenére az alagútban közlekedő vonatok teljes biztonsággal közlekedhetnek. A helyreállítás több napot vesz igénybe.

Január 25-én, vasárnap este negyed hat után a Déli pályaudvar és Kelenföld között az egyik vágány melletti támfalról kövek hullottak le, megcsúszott a támfal is. Ezen a szakaszon, csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok váltakozó irányban és sebességcsökkentéssel. Mindezek időveszteséget, akár félórás késéseket is okozhatnak a vonatforgalomban, a Budapest–Győr, a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely, az észak és dél-balatoni, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs,a Budapest–Baja a Budapest–Dunaújváros, illetve a csatlakozó vonalakon is.

Több vonat csak Kelenföldig közlekedik és onnan is indul, így a székesfehérvári, a martonvásári, a pusztaszabolcsi, a dunaújvárosi és a dombóvári elővárosi vonatok. Az elővárosi vonatok közül a százhalombattai vonatokat a MÁV-START Zrt. lemondja, nem közlekednek. Korábban a Kerepesi úti híd átépítése miatt ideiglenesen a Déli, illetve a Kelenföldi pályaudvarra átirányított vonatok ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan is indulnak. A Sugovica és Gemenc expressz vonatok továbbra is a Déli pályaudvarra közlekednek. A MÁV-START Zrt. a Déli és a Kelenföldi pályaudvar között a könnyebb eljutás érdekében a személyszállító vonatoknál felármentességet biztosít, a helyzet fennállásának időtartamára.

A késésekért és kényelmetlenségért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük!

Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM