Kőbánya-Kispestnél befejezték a helyszínelést

2016. március 10. csütörtök, 18.07 / Utolsó módosítás: 2016. március 10. csütörtök, 19.55

Frissítés: Csütörtök este fél nyolckor, Kőbánya-Kispest állomásnál befejezték a baleseti helyszínelést, a menetrend fokozatosan áll helyre, normalizálódik a vonatforgalom.

A MÁVINFORM korábban hírül adta: este fél hatkor Kőbánya-Kispest előtt a nyíltvonali vasúti pályán a Budapest-Nyugati pályaudvarról Monorra tartó személyvonat halálra gázolt egy ismeretlen férfit. A helyszínelés ideje alatt korlátozásokat vezettek be a ceglédi és a lajosmizsei vonatközlekedésben. A Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Budapest-Nyugati pályaudvar és Lajosmizse közötti vonatok ideiglenesen Kőbánya-Kispest állomásról indultak és oda is érkeztek. A vonatok ezért ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekedhettek, a menetidő jelentősen meghosszabbodott.

Csütörtök este még hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, a menetrendszerű vonatközlekedés pénteken, a hajnali üzemkezdettől áll helyre.


Előzmény: Csütörtök este fél hatkor Kőbánya-Kispest előtt a nyíltvonali vasúti pályán a Budapest-Nyugati pályaudvarról Monorra tartó személyvonat elgázolt egy ismeretlen férfit. A helyszínelés ideje alatt korlátozások vannak a ceglédi és a lajosmizsei vonatközlekedésben.

A Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Budapest-Nyugati pályaudvar és Lajosmizse közötti vonatok ideiglenesen Kőbánya-Kispest állomásról indulnak és oda is érkeznek. A balesetben résztvevő személyvonat utasait a katasztrófavédelmi szakemberek közreműködésével biztonságosan leszállították, az utasok tovább utazhattak. A vonatszerelvénynek a helyszínen kell vesztegelnie a hatósági intézkedések ideje alatt. A vonatok ezért ezen a szakaszon csak egy vágányon közlekednek, a vonatok menetideje meghosszabbodik.

Budapest, 2016. március 10.  

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM