Kőbánya alsó megállóhely felújítása miatt jelentős változások lépnek életbe

2014. október 30. csütörtök, 06.51

A Budapest-Nyugati pályaudvar–Cegléd vasútvonalon, Kőbánya alsó megállóhelyen peronjavítást és egyéb pályafelújítást végeznek november 6-án 18.00 órától november 14-én 04.00 óráig. A munkák miatt jelentős korlátozásokkal, változásokkal együtt járó vágányzár lesz érvényben, amelyek főként érintik a monori, a lajosmizsei és az ócsai elővárosi vonatokat, továbbá a Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár viszonylatú G43-as gyorsított vonatokat is.   

Hétvégén, november 8-án és 9-én valamennyi lajosmizsei és monori elővárosi vonat csak Kőbánya-Kispestig, illetve Kőbánya-Kispesttől közlekedik. Az összes Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár (G43-as) viszonylatú gyorsított vonat csak Kelenföld állomásig közlekedik, illetve onnan indul Székesfehérvárra.

A vágányzár ideje alatt – munkanapokon 9.00 óra és 14.00 óra közötti időszakban – minden második pár monori elővárosi vonat ideiglenesen kimarad a menetrendből! Munkanapokon minden órában két pár vonat közlekedik Budapest-Nyugati–Monor között. Ezek közül a csak munkanapokon közlekedő vonatok maradnak ki ideiglenesen most a menetrendből csúcsidőn kívül, vagyis 9.00 óra és 14.00 óra között. A forgalomban maradt monori vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, s onnan indulnak vissza Monorra. A lajosmizsei és az ócsai elővárosi vonatok végállomása Kőbánya-Kispest lesz, és onnan indulnak vissza Lajosmizsére. Valamennyi Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár (G43-as) viszonylatú gyorsított vonat csak Kelenföldig közlekedik, s onnan fordul vissza Fehérvárra.

A munkálatok idején a Budapest-Nyugati pályaudvar–Debrecen–Záhony viszonylatban közlekedő sebesvonatok, továbbá a Budapest-Nyugati pályaudvar–Szeged viszonylatban közlekedő InterCity vonatok kijelölt nem InterCity kocsijai, Budapest-Nyugati pályaudvar–Kőbánya-Kispest állomás között mindkét irányban, illetve az IC622-es számú Bereg InterCity vonat kocsijai Budapest-Nyugati pályaudvar–Kőbánya-Kispest állomás között – felár (gyorsvonati pótdíj) megfizetése nélkül vehetőek igénybe.

A vasútvonalak részletes vonatközlekedési adatait tartalmazó vágányzári menetrendeket a vasúttársaság honlapján az alábbi linken érhetőek el: /mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar,  az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatóak a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomások pénztáraiban is kérhetők információk, a személyes ügyfélszolgálatokon, valamint az állomásokon elhelyezett hirdetményekből és a térképes eligazító szórólapok segítségével is tájékozódhatnak.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság