Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes között megjavították a berendezést

2015. szeptember 28. hétfő, 10.27 / Utolsó módosítás: 2015. szeptember 28. hétfő, 21.08

Frissítés 2015.09.28-án 19:00 órakor:

Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes állomás között megjavították a hétfő délelőtt - kábelvágás miatt - elromlott biztosítóberendezést. Ezen a szakaszon üzemszerűen működik a nyíltvonali berendezés és a sorompók is.


Frissítés 2015. 09.28-án 16:30 órakor

Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes között, még délelőtt elromlott a biztosítóberendezés. A vasúttársaság műszaki szakemberei a helyreállítás során megállapították: a kivitelezést végző cég elvágta munka közben a vasúti kábelvezetéket. A torlódások miatt a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon a délutáni és esti órákban már félórás, órás késésekkel kell számolni.

A vonatok a biztonság érdekében csak 40km/órás, a sorompók előtt csak 15 km/órás sebességgel haladhatnak, ez okozza a hosszabb menetidőt, a jelentős vonatkéséseket. A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében több vonat egyesítve közlekedik egy másik személyszállító vonattal Püspökladány és Szolnok között.  A vasúttársaság elnézést kér a kialakult vonatkésésekért.

Javasoljuk utasainknak, ha erre utaznak nézzék meg a Vonatinfó alkalmazást a honlapunkon, vagy töltsék le azt a mobiltelefon applikáción.


Előzmény:

9:55 órakor Kisújszállás és Fegyvernek-Örményes között, mindkét pályán elromlott a nyíltvonali biztosítóberendezés. A vonatok a biztonság érdekében csak 40km/ órás, a sorompók előtt csak 15 km/órás sebességgel haladhatnak, ez okozza a hosszabb menetidőt, a vonatkéséseket. Az erre utazók 30-60 perces késésekkel számoljanak.

A műszaki szakemberek már dolgoznak a berendezés helyreállításán, ami azért romlott el, mert a karbantartást végző kivitelező elvágott egy kábelt. A vasúttársaság elnézést kér a kialakult vonatkésésekért.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM