A keszthelyi vasútállomás jegypénztára csütörtöktől ideiglenes helyen várja az utasokat

2015. május 20. szerda, 16.55 / Utolsó módosítás: 2015. május 21. csütörtök, 17.07

Május 21-étől, csütörtöktől ideiglenes helyre kerül a keszthelyi vasútállomás jegypénztára és utasvárója, mivel lezárják a felújítás alatt álló felvételi épületet. A vasúttársaság az utazók türelmét kéri a felújítással járó átmeneti kényelmetlenségek miatt.

A keszthelyi vasútállomás idén áprilisban megkezdett felújítása újabb fázisához érkezik. A hamarosan elkezdődő bontási munkák miatt csütörtöktől le kell zárni a felvételi épületet. A zavartalan, biztonságos bel- és kültéri munkavégzés érdekében az utasforgalmi funkciókat ideiglenes helyre telepítette a kivitelező SZ-L Bau Kft.  Az első vágány és az úgynevezett szociális épület közötti területen alakították ki az ideiglenes utasvárót és jegypénztárt.

Az ideiglenes konténerpénztár minden nap 03:00-23:00 óra között várja az utasokat. A nemzetközi pénztár 08:30-18:00 óra között tart nyitva. A vasúttársaság a kényelmesebb vásárlás érdekében javasolja utasainak, hogy a menetjegyeiket váltsák meg elővételben, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvétel lehetőségét a www.mavcsoport.hu oldalon keresztül. Az ideiglenes pénztárban az interneten rendelt jegyek kinyomtatására szolgáló e-Ticket automata is megtalálható.

Az utasforgalmi közlekedő útvonalak is változnak a felújítás miatt, ezért a vágányokat, peronokat is az ideiglenes konténer felől lehet megközelíteni. A helyszíni tájékozódást irányítótáblák segítik. A megközelíthetőségek változása miatt érdemes néhány perccel korábban érkezni az állomásra.

Mind a vasúttársaság, mind a kivitelező munkatársai azon lesznek, hogy a felújítások az utasok számára minél kevesebb kényelmetlenséget okozzanak. Az utazók türelmét 2015 novemberében – az Új Széchenyi Terv KözOP európai uniós forrásából – korszerűen felújított vasútállomással hálálja meg a vasútvállalat.

Keszthely, 2015. május 20.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG