Késő estére helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon.

2016. február 25. csütörtök, 14.06 / Utolsó módosítás: 2016. február 25. csütörtök, 21.19

Frissítés: február 25. 21:00

A szakemberek ideiglenesen helyreállították az elvágott kábelt Fegyvernek-Örményes állomáson, melynek köszönhetően a késő esti órákra visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon.


Frissítés: február 25. 15:45

Megállapításra került, hogy a biztosítóberendezési hibát külső vállalkozó általi kábelvágás okozta. Tovább növekedtek a késések, egyes vonatoknál 30-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon utazóknak.

A kialakult helyzet miatt szíves elnézésüket és türelmüket kérjük.


Frissítés: február 25. 15:10

Részben helyreállították a szakemberek a biztosítóberendezést, így ismét vonatok közlekednek Törökszentmiklós és Kisújszállás állomás között.  A Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza szakaszon utazóknak egyes vonatoknál 30-60 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.


Frissítés: február 25. 14:25

A biztosítóberendezés helyreállításáig, a nagyobb késések elkerülése érdekében Törökszentmiklós és Kisújszállás állomás között vonatpóló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza szakaszon utazóknak 20-40 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Az átszállások miatti kellemetlenségek miatt, szíves elnézésüket kérjük.


Előzmény:

Csütörtök délután 13 óra 21 perckor Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás között meghibásodott a biztosítóberendezés ezért a két állomás viszonylatában az ilyenkor érvényes biztonsági előírások miatt lassabban közlekednek a vonatok. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, melyet várhatóan a késő délutáni órákban fejeznek be, de ez idő alatt a Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza szakaszon utazóknak 15-20 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A hosszabb menetidő miatt szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.

MÁVINFORM