Késnek a Budapest Déli – Komárom – Győr közötti vonatok, illetve a Déli pályaudvarról érkező és induló vonatok

2014. május 9. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.33

Csütörtökön délután fél egytől Biatorbágy és Budapest-Déli pályaudvar között műszaki okok miatt nincs a vasúti felsővezetékben feszültség. A Budapest-Déli – Kelenföld – Győr – Hegyeshalom vasútvonalon emiatt akadozik a vasúti közlekedés, 30-60 perces késésekkel is számolni kell. Budapest-Déli pályaudvaron sincs áram a vezetékben, ezért az onnan induló és oda érkező vonatok is jelentős késést szenvednek.

A műszaki szakemberek keresik a hibát, a helyreállítás mielőbbi befejezésén fáradoznak. A felsővezeték hibája miatt a vonatok – főként a Déli pályaudvar – Komárom – Déli pályaudvar viszonylatú járatok 30-60 perces késéssel közlekednek. A műszaki hiba és a kialakult vonattorlódások miatt a Budapest – Győr – Hegyeshalom vasútvonalon előreláthatóan a délutáni utazási csúcsforgalomban is maradnak a késések.  

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV és a MÁV-START weboldalain (www.mav.hu, www.mav-start.hu), valamint a vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán. A műszaki okok miatti késésekért és a kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük!

Budapest, 2014. április 3.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(kiadta: Kavalecz Imre sajtóügyeletes)