A Keleti 14 órától már teljes kapacitással üzemel, fogad és indít vonatokat

2015. november 29. vasárnap, 08.52 / Utolsó módosítás: 2015. november 29. vasárnap, 23.45
Vasárnap éjszakára minden érintett vonalon helyreállt a menetrend szerinti közlekedés

Frissítés: 2015.11.29.  23:30

Vasárnap éjszaka a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon is helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

19:15-ös frissítés

Vasárnap éjfélig új jegy, illetve másik pótjegy/helyjegy megváltása nélkül az azonos viszonylaton közlekedő bármely vonattal utazhat az az utas , aki nem érte el a Keleti pályaudvar helyett más állomásról induló vonatát.

14:25-ös frissítés

Délután két órától már az összes vonatot tudja fogadni és indítani a Keleti pályaudvar. A Dunántúlon a győri, a pécsi és a székesfehérvári fővonalakon már tartják a menetrendjüket a járatok. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalakon kezd helyrerázódni a menetrend, de még előfordulnak 10-50 perc közötti késések. Ezeken a vonalokon várhatóan késő este, éjszaka állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már nem fogadja el járatain a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti menetjegyeket és bérleteket.

12:25-ös frissítés:

A MÁV szakemberei negyed egyre megjavították a biztosítóberendezést, ezért fokozatosan megindulhat a vonatforgalom a Keleti pályaudvaron.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalak felől a személyvonatok már a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnét indulnak. Budapest-Keleti- Kőbánya felső és Rákos állomások között a vonatpótló autóbuszok 14:00 óráig fognak közlekedni. Ezen útirányokon a BKK a vasúti menetjegyeket és bérleteket 14:00-ig fogadja el.

A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon még a kelenföldi pályaudvarról fordulnak.

A kelebiai vonal Keletibe közlekedő vonatai továbbra is Ferencvárosba érkeznek és onnét indulnak.

A vasúttársaság munkatársai azon dolgoznak, hogy mielőbb, lehetőleg késő délutánig, kora estig helyreálljon a  menetrend szerinti közlekedés az érintett vonalakon.

11:00-kor

- A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vonalakon már nem tapasztalhatók késések, a vonatok továbbra is lentebb jelzett állomásokról indulnak.

Előzmény:

A Budapest-Keleti pályaudvaron egy biztosítóberendezési helyiségben ismeretlen okból füstölni kezdtek a kábelek nyolc óra után, emiatt bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom. A tűzoltóság elfojtotta a füstöt és befejezte a tűzvizsgálatot. A MÁV szakemberei megkezdték a biztosítóberendezés javítását, várhatóan kora délután fejezik be.

A Keleti pályaudvar vasútvonalain, a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalakon 20-70 perces (néhány vonatnál 120-150 perces) késések alakultak ki.

A vasúttársaság a helyreállításig átszervezte a Keleti pályaudvar vonatainak forgalmát:

  • A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok Kelenföld pályaudvarról fordulnak (Budapest-Győr-Hegyeshalom, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak)

  • A kelebiai vonal Keletibe közlekedő vonatai Ferencvárosba érkeznek és onnét indulnak.
    Kiskunlacháza és Dömsöd között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt további késések várhatók a vonalon. Már dolgoznak a berendezés javításán a szakembereink. Friss: a hibát fél tizenkettőre elhárították, nem okoz további késéseket a kelebiai vonalon.

  • A miskolci fővonal elővárosi vonatai Kőbánya felsőről, a gyors és InterCity vonatai Rákos állomásról fordulnak. A személyvonatok vágányzári menetrend módosítás miatt ma nem közlekednek.

  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.

  • A MÁV-START pótlóbuszokat közlekedtet Budapest-Keleti - Kőbánya felső - Rákos állomások között félóránként. A BKK a Keleti  pályaudvar és Kelenföld között az M4-es metrón, valamint Rákos-Kőbánya felső és Keleti között a BKV járatain, továbbá a Keleti és Nyugati pályaudvarok között a 73-as trolibuszon a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja.
    A BKK által javasolt járatokról itt tud bővebben tájékozódni: http://www.bkk.hu/2015/11/muszaki-hiba-miatt-lezartak-a-keleti-palyaudvart-az-a-tobbi-budapesti-vasutallomasrol-kozossegi-kozlekedessel-kozelitheto-meg/

  • A Budapest-Szob-Vác vonalról Berlinből a 477-es Metropol és Brnoból a 271-es számú Petrov EuroCity vonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkeznek.

Az okozott késésekért és kellemetlenségekért utasaink megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

MÁVINFORM