Kelenföld és Székesfehérvár között ismét üzemszerűen működnek a sorompó-rendszerek

2016. április 12. kedd, 14.22 / Utolsó módosítás: 2016. április 12. kedd, 21.00
A menetrend szerda hajnali üzemkezdetre állhat helyre

Frissítés 2016.04.12.-én 21:00 órakor: A Kelenföld és Székesfehérvár közötti vasútvonalon kedden 20:40 órára helyreállították a délután meghibásodott sorompó-berendezéseket. A MÁV és a kivitelező Siemens cég nagy erőkkel dolgozott a műszaki hiba kijavításán. Ennek eredményeként valamennyi sorompó üzembiztosan működik. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre, a teljes menetrendet szerda üzemkezdettől tudja tartani a vasúttársaság. A MÁVINFORM többször frissített közleményében közölte: a műszaki rendszerhiba miatt Kelenföld és Székesfehérvár között egy-másfél órát késtek a vonatok, de voltak ennél nagyobb késések is. Ugyanis a vonatszerelvényeknek a sorompók előtt lassabban kellett haladniuk a biztonság érdekében. A kényszerű lassítások torlódásokat okoztak valamennyi Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon közlekedő vonatnál. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a szombathelyi és a nagykanizsai távolsági vonatok Háros–Érd felső érintésével, kerülő útvonalon közlekedtek a Kelenföld–Tárnok–Kelenföld viszonylatban.  Az arra utazó érintett utasoktól a vasúttársaság elnézést kér!  


Frissítés 19:45 órakor: A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a szombathelyi és a nagykanizsai távolsági vonatok Háros-Érd felső érintésével, kerülő útvonalon közlekednek a Kelenföld-Tárnok-Kelenföld közötti viszonylatban.  

Frissítés: Kelenföld és Székesfehérvár között továbbra sem működnek a sorompók, a késések egy-másfél órára, egyes esetekben akár két órásra tehetők, ugyanis a vonatoknak a sorompók előtt lassabban kell haladniuk a biztonság érdekében. Ezek a kényszerű lassítások torlódásokat okoznak valamennyi Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon közlekedő vonatnál. A vasúttársaság és a berendezést telepítő Siemens cég közösen keresi a hiba okát és a helyreállításon nagy erőkkel dolgoznak. A keddi napon - amennyiben helyre is állítják a rendszert - hosszabb menetidővel kell számolniuk az utasoknak. A vasúttársaság az utasoktól elnézést kér!  A vonatok valós idejű közlekedéséről meggyőződhetnek a térképes Vonatinfó alkalmazáson, a MÁV-csoport honlapján.


Kelenföld és Székesfehérvár között műszaki hiba miatt nem működnek a sorompóberendezések. Emiatt a vonatok menetideje 40-60 perccel is meghosszabbodik. A közúton közlekedőktől kérjük, hogy a KRESZ idevonatkozó szabályait fokozottan tartsák be.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM