A kegyeleti ünnep miatt nem változik a vasúti menetrend

2015. október 29. csütörtök, 22.56 / Utolsó módosítás: 2015. október 29. csütörtök, 22.57
Több kocsival járnak az InterCity vonatok

A hétvégén a kegyeleti ünnep miatt nem változik a vonatok közlekedési rendje, vagyis pénteken, szombaton és vasárnap a megszokott, adott napi menetrendek érvényesek. A megnövekvő forgalom miatt célszerű ugyanakkor elővételben megváltani a menetjegyeket.

Az utazási szokásokhoz igazodva és a lefoglalt helyek figyelembe vételével az InterCity vonatok több kocsival közlekednek – főként mindenszentek napján, azaz vasárnap.

November elsején a vasárnapi Kengyelfutó gyorsvonat – kivételesen – Záhonyból indul 14 óra 31 perckor Budapest-Nyugati pályaudvarra. A mentesítő vonat Kisvárdáról 14:50-kor, Nyíregyházáról 15:26-kor, Debrecenből 16 órakor indul tovább.

A MÁV-START javasolja, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket az utasok elővételben váltsák meg, illetve vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is, a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül.

Mindezekről bővebb tájékoztatás a http://www.mavcsoport.hu/ honlapon található, illetve a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon kérhető.

Budapest, 2015. október 29.

MÁV Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG