Kedvező változások a Magyarország–Németország közötti vonatközlekedésben

2015. november 26. csütörtök, 05.51 / Utolsó módosítás: 2015. november 26. csütörtök, 10.46

A távolsági (railjet) és éjszakai vonatforgalom szünetelése Salzburg–München között november 26-án, csütörtök 24:00 óráig érvényben marad, november 27-én, pénteken üzemkezdettől viszont bővül az eljutási lehetőség.

November 27-től újra lehet közvetlen railjet (rj) vonattal utazni Budapest–Sazburg/München között. Az eredeti menetrendszerinti közvetlen railjet vonatok továbbra is Salzburg állomásig közlekednek. A pályaudvaron kialakított ellenőrzési zónában a hatósági ellenőrzést követően az utasok átszállhatnak egy másik railjet szerelvénybe, amellyel tovább utazhatnak Münchenbe. München–Budapest között az rj vonatok utasai átszállás nélkül utazhatnak, a vonatszerelvények a teljes útvonalon közlekednek.

A 462-es és a 463-as számú Kálmán Imre EN vonat ülőhelyes kocsijai továbbra is  csak Budapest–Salzburg–Budapest viszonylatban  közlekednek, a vonat háló, valamint fekvőhelyes kocsijai további intézkedésig nem közlekedik.

Bővebb információ az osztrák vasút (ÖBB) honlapján és a német vasút (DB) honlapján található,vagy ide kattintva is található térképes információ.

Budapest, 2015. november 26.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM