Kedden este hat órától Párkány felé közlekednek a nemzetközi vonatok

2015. március 2. hétfő, 04.15 / Utolsó módosítás: 2015. március 6. péntek, 17.12

Frissítés 2015. március 3. 15:45 órakor

A párkányi (stúrovoi) vasúti határállomáson este hat órától már fogadják a nemzetközi vonatokat. A vonatoknak már nem kell Komárom felé kerülniük, helyreállt a nemzetközi összeköttetés az eredeti útvonalon.

Mint ismeretes, március elsején a délelőtti órákban Párkány (Stúrovo) vasúti határállomáson – szlovák területen – baleset történt, több tehervagon kisiklott. Emiatt vasárnaptól a nemzetközi vonatok Komárom–Révkomárom–Pozsony érintésével, hosszabb menetidővel közlekedtek. A kerülő útvonal miatt nem érintették Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást. Nemzetközi forgalomban a megváltott menetjegyek a kerülő útirányon is érvényesek voltak.

A baleset helyszínén a vasúti pályát helyreállították, ennek eredményeként az első vonat a Keleti pályaudvarról 17 óra 25 perckor induló Petrov EuroCity (EC) már Szob–Párkány érintésével hagyja el Magyarországot. A Porta Bohemica EC pedig Párkány érintésével lép be hazánk területére, s érkezik meg Szob–Vác útvonalon át Budapest-Keleti pályaudvarra 20:35 órakor. 


A Szlovák Vasúttársaság legfrissebb tájékoztatása szerint várhatóan kedden este hat órától már fogadják a nemzetközi vonatokat a párkányi határállomáson. Ekkortól nem kell a vonatoknak Komárom felé kerülniük, helyreállhat a nemzetközi összeköttetés az eredeti útvonalon. 18 óráig azonban a nemzetközi vonatok még Komárom érintésével, hosszabb menetidővel közlekednek. A kerülő útvonal miatt nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád és Szob állomást. A vonatok kerülő útvonalon Komárom–Révkomárom–Pozsony útirányon át közlekednek, ezen a szakaszon belföldi utazásra nem vehetőek igénybe. Nemzetközi forgalomban a megváltott menetjegyek a kerülő útirányon is érvényesek. Megértésüket köszönjük, a kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!


Párkánynál még dolgoznak a hétvégi balesetben megrongálódott vasúti pálya helyreállításán. Ezért a nemzetközi vonatok továbbra is kerülő útvonalon: Komárom érintésével közlekednek. A vonatok menetideje a kerülő útvonal miatt meghosszabbodik.


A Szlovák vasúttársaság értesítése alapján, Párkány (Stúrovo) és Szob között a kisiklott vonat utáni helyreállítási munkák ma éjfélig is eltarthatnak. Ez idő alatt a nemzetközi vonatok Komáromon át kerülő útirányon közlekednek, 10-15 perces késéssel.

A Szlovák vasút tájékoztatója szerint tegnap a Szlovák vasúton Párkány (Stúrovo) állomáson kisiklott egy tehervonat. A nemzetközi vonatok kerülő útirányon, Komáromon át közlekednek jelentős késéssel. A tájékoztatóban a szomszéd vasúttal történt egyeztetés alapján, előreláthatóan ma délután 15 óráig lesz a pálya elzárva a két határállomás között. A baleset okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM