Kecskemét és Katonatelep között újraindult a vonatközlekedés

2016. augusztus 26. péntek, 11.25 / Utolsó módosítás: 2016. augusztus 26. péntek, 13.38

Frissítés: A rendőrség befejezte a helyszínelést Kecskemétnél, ahol péntek délelőtt a Szegedről Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Móra InterCity halálra gázolt egy ismeretlen férfit. A baleset az állomás fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban történt, a sorompó piros jelzést mutatott.

A helyszínelés befejezéséig az utasokat Kecskemét és Katonatelep állomás között vonatpótló buszok szállították. Emiatt hosszabb menetidővel közlekedtek az érintett vonatok a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon. A menetrend a délutáni órákra áll helyre.


Előzmény: A Szegedről Budapest-Nyugati pályaudvarra tartó Móra InterCity a kecskeméti állomásról kihaladva egy ismeretlen embert halálra gázolt. Az utasokat Kecskemét és Katonatelep állomás között vonatpótló buszok szállítják.

A rendőrség a helyszínelést elkezdte, a baleset az állomás fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjárójában történt, a sorompó piros jelzést mutatott. A MÁV-START az utasok elszállításához vonatpótló autóbuszokat rendelt a helyszínre. Az autóbuszos közlekedés és az átszállások miatt meghosszabbodik a vonatok menetideje a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon. A vasúttársaság az utasok megértő türelmét kéri.

Budapest, 2016. augusztus 26.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM