Kaposvár–Kaposmérő között újraindult a vonatközlekedés

2016. január 21. csütörtök, 05.04 / Utolsó módosítás: 2016. január 21. csütörtök, 11.58

Frissítés 2016.01.21-én:  A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonal teljes hosszán újraindult a vonatközlekedés, már nem kell buszokkal utazni Kaposvár és Kaposmérő, illetve Somogyszob és Nagyatád között.

A MÁVINFORM csütörtök korareggel közölte: vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat Kaposvár és Kaposmérő között, mert a nyílt pályán a Kaposvárról Somogyszobig közlekedő személyvonat egy ismeretlen személyt halálra gázolt. Technikai okok miatt a Somogyszob–Nagyatád közötti szakaszon is vonatpótló buszok helyettesítették a vonatokat.


Előzmény: A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vasútvonalon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, mert csütörtök hajnalban Kaposvár és Kaposmérő között, a nyílt vasúti pályán a 8280-es számú, Kaposvárról Somogyszobig közlekedő személyvonat egy ismeretlen személyt halálra gázolt.

Technikai okok miatt a Somogyszob–Nagyatád közötti szakaszon is vonatpótló buszok helyettesítik a vonatokat. A helyszínelést a rendőrség, vasúti szakemberek bevonásával végzi, a hatósági intézkedés ideje alatt a korlátozás érvényben marad. A reggeli órákban arra utazók számítsanak vonatpótlós közlekedésre.

Budapest, 2016. január 21.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM