Június 10-ig pótlóbuszok közlekednek Siófok-Balatonszemes között

2016. május 14. szombat, 08.49 / Utolsó módosítás: 2016. június 9. csütörtök, 06.43

Június 10-ig Siófok és Balatonszemes között folytatódik a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítése, ezért Siófokon és Balatonszemesen pótlóbuszokra kell átszállni, továbbá a dél-balatoni pályán és a csatlakozó vonalakon módosított menetrend lesz érvényben. Június 11-17 között is lesz felújítás, de vonatpótlókra már nem kell átszállni, ugyanakkor a vonatok még módosított menetrend szerint közlekednek. Ezt a menetrendi módosítást is megtalálják már utasaink a honlapon, a vágányzári információk menüpontban. 

A dél-balatoni vonal felújítása miatt június 10-ig minden vonat utasait Siófok és Balatonszemes között vonatpótló autóbuszok szállítják. A vonatpótlók a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő Volán megállóhelyen állnak meg.

  • Minden InterCity, ütemes gyorsvonat és személyvonat részben módosított menetrend szerint közlekedik. A Budapestről induló ütemes gyorsvonatok a hosszabb közúti menetidő miatt Balatonszemes–Nagykanizsa, illetve Keszthely között később közlekednek. A gyorsvonatok Nagykanizsa, illetve Keszthely–Balatonszemes között korábban közlekednek.
  • A Budapest–Tapolca vonalon ugyancsak módosított menetrend érvényes – a székesfehérvári állomáson végzett felújítási munkák miatt is. 
  • Siófokon, Fonyódon, Balatonszentgyörgyön és Nagykanizsán a csatlakozásokat a vágányzári menetrendhez igazították.
  • A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém vasútvonalon is módosítják a menetrendet.
  • Az átszállási idő minimum 5-7 perc.

A MÁV-START a vonatpótló buszokat a korábbi vágányzárak tapasztalatai és az utas-számlálási adatok alapján – szükség szerinti megerősítésekkel – rendelte meg és helyezi forgalomba. A személyvonatok pótlására járatonként egy-két, a gyorsvonatok pótlására általában három-öt busz áll majd rendelkezésre.

A vasútvonalak vágányzári menetrendjei a MÁV-csoport honlapján érhetők el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar. Az ELVIRA menetrendi keresőben is megtalálhatók a változások, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálata is az utasok rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon. Ezen kívül az állomásokon elhelyezett hirdetmények is jelzik a módosításokat.

Budapest, 2016. május 12.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon 30_vgz_1605_hrdt_a3_01-2_2016-05-03.pdf89.99 KB2016.05.12.