Jelentős késések az újszászi vonalon

2015. február 9. hétfő, 05.50 / Utolsó módosítás: 2015. február 9. hétfő, 14.20

A hajnalban elromlott bizosítóberendezés és felsővezetéki problémát hét óra után néhány perccel megjavították a szakemberek Nagykáta és Tápiószele között. A vonatok mind a kétvágányon tudnak közlekedni. A szerelvényfordulók miatt azonban 20 perces késések előfordulhatnak. A gödőllői vonalon azonban egy vonatpár közlekedését lemondják, mert így csökkentik a késéseket.

Háromnegyed ötkor a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon Nagykáta ésTápiószele állomások között az egyik vágányt le kellett zárni, mert meghibásodott a felsővezeték. A másik vágányon háromnegyed hat előtt néhány perccel elromlott a biztosítóberendezés. A vonatok váltakozó irányban, a biztonsági előírások betartásával csökkentett sebességgel tudnak csak közlekedni. Emiatt ezen a vasútvonalon, 40-50 perckésésre számítsanak az utasok a reggeli órákban.

MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a felsővezeték megjavítását és a biztosítóberendezés helyreállítását. A teljes helyreállítást 8 órára ígérik.

A felsővezeték és a biztosítóberendezés meghibásodása okozta késésekért és kellemetlenségért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.