Javult a vasúti közlekedési helyzetkép

2016. január 7. csütörtök, 05.05 / Utolsó módosítás: 2016. január 7. csütörtök, 16.42

Frissítés 2016.01.07-én 10.00 órakor:

Csütörtök hajnal óta folyamatosan dolgoznak a vasúti pályákra dőlt fák eltávolításán Somogyban, illetve Baranyában. Vannak eredmények, immár Barcs és Középrigóc, Barcs és Babócsa, Sellye és Szentlőrinc, Bóly és Villány, illetve Villány és Mohács, továbbá Somogyszob és Nagyatád között újraindult a vonatközlekedés. A Pécs–Dombóvár vonalon, Abaliget és Godisa között is helyreállt a vonatközlekedés, a Baranya InterCity Pécs–Budapest közötti járata késett emiatt egy órahosszát.

 


Frissítés 2016.01.07-én 9:00 órakor:

A Dombóvár-Baja vonalon, Mágocs-Alsómocsolád és Máza-Szászvár között ideiglenesen nem közlekednek a vonatok, fakidőlés miatt. Pécsbánya és Áta között eltávolították a fákat, de 9:30 órakor Áta és Villány között akadályozza kidőlt fa a vonatközlekedést.


Frissítés 2016.01.07-én 7.15 órakor:

Barcs és Középrigóc, Barcs és Babócsa, Sellye és Szentlőrinc, továbbá Somogyszob és Nagyatád között eltávolították a hajnali órákban bedőlt fákat. A vonatközlekedés újra indult.


Csütörtök hajnalban – az ónos eső miatt – Barcs és Középrigóc között (Barcs-Pécs vonal) a vasúti pályára bedőlt fa akadályozza a vonatközlekedést. Sellye és Szentlőrinc között, Pécsbánya és Áta, továbbá Bóly és Villány között (Pécs-Mohács vonal) a sínekre dőlt fák miatt nem közlekedhetnek a vonatok.

Fél hat után ismét fabedőlést jelentettek: Somogyszob és Nagyatád, illetve Barcs és Babócsa, illetve Babócsa és Vízvár között (Pécs-Nagykanizsa vonal). Ezért itt sem közlekednek a vonatok. A Pécs–Dombóvár vonalon, Abaliget és Godisa között is kidőlt fa akadályozza a közlekedést, ráadásul a felsővezeték is megsérült. Ott vesztegel egy személyvonat, valamint a Pécsről Budapest-Keleti pályaudvarra tartó Baranya IC, már elindult, de egyórás késéssel közlekedik. Ezeket a vonatokat dízelmozdonyok továbbítják Dombóvárig.  Közben a fát eltávolították, a vezetéket kijavították, már villanymozdonyokkal közlekednek a vonatok. A szakemberek a fák eltávolítását folyamatosan végzik, de az arra utazók jelentős késésekkel számoljanak a hajnali, reggeli órákban.

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a www.mavcsoport.hu címen, a MÁV-csoport honlapján, és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható vonalán, a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

Az éjjel folyamán a vasúttársaság gondoskodott a váltószerkezetek, valamint az utasperonok megtisztításáról. Az előforduló jegesedés miatt azonban az utasoknak érdemes óvatosan megközelíteni a vonatokat, kérjük, vigyázzanak a le- és felszállásnál.

Budapest, 2016. január 7.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM