Ismét valamennyi vonat a Déliből indul és oda érkezik

2016. szeptember 3. szombat, 10.44 / Utolsó módosítás: 2016. szeptember 3. szombat, 17.41

Frissítés: Szombaton fél egykor helyreállították a délelőtt megrongálódott felsővezetéket. Ennek eredményeként immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok Budapest-Déli pályaudvar és Kelenföld között. A korlátozásokat feloldották, az elővárosi vonatok is a Délibe érkeznek és onnan is indulnak. A menetrend folyamatosan áll helyre.


Előzmény: A Déli pályaudvar és Kelenföld között megrongálódott a vasúti felsővezeték szombaton délelőtt. A műszaki hiba miatt – a helyreállításig – az elővárosi vonatok nem mennek be a Déli pályaudvarra, csak a távolsági vonatok.

A komáromi, székesfehérvári elővárosi vonatok egy része, csak Kelenföldig közlekedik, és onnan is indul vissza. Budapest-Déli pályaudvarról csak a távolsági vonatok indulnak, illetve érkeznek, tekintettel arra, hogy a Déli és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. A torlódást és a nagyobb késést kerüli el ezzel az intézkedéssel a vasúttársaság. Az utasok megértő türelmét kéri a MÁV-csoport. A vezeték helyreállításán a műszaki szakemberek már dolgoznak.  

Budapest, 2016. szeptember 3.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM