Ideiglenes korlátozások a vonatok közlekedésében

2015. február 2. hétfő, 03.55 / Utolsó módosítás: 2015. február 2. hétfő, 14.15

Déli pályaudvar kizárása miatt 2015. február 2-án hétfőn 0 óra 00 perctől a vasúttársaság a Kelenföldi pályaudvar szűk keresztmetszete miatt a Dunántúli térség valamennyi elővárosi vonatát nem tudja leközlekedtetni. Emiatt több elővárosi vonat nem közlekedik.

Az összes Százhalombatta-Déli, illetve Déli-Százhalombatta viszonylatú személyvonat lemondásra kerül. 

Martonvásár-Déli, valamint a Déli-Martonvásár viszonylatú vonatok közül 3 pár vonat közlekedik. A többi lemondásra kerül, és nem közlekedik.

A felsorolt elővárosi vonatok valamennyi a Déli helyett Kelenföldig, illetve Kelenföldrőlközlekedik. A lemondásra került szerelvények, a nagy utasforgalomra tekintettel a többi elővárosi vonat megerősítésére használják fel.

A korábban kiadott IC 201(AGRAM) és az IC 958 (GÖCSEJ) a mai naptól a - további intézkedésig - Kelenföldig közlekedik, illetve indul.

A kialakult helyzetre tekintettel a MÁV-START Zrt. kezelési költség nélkül visszatéríti a menetjegy árát azoknak az utasoknak, akik emiatt lemondanak utazási szándékukról.

Az utasok részletes felvilágosítást a MÁV-START honlapján, a pirossal jelölt HAVARIA sávban találnak.  

A vasúttársaság továbbra is vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli pályaudvar és Kelenföld állomás között. A BKK 139-es járatain érvényesek a vasúti menetjegyek és bérletek.

A vonatpótló autóbuszok indulási és érkezési adatai:

Bp. Déli:

-        A vonatpótló autóbuszok az ALKOTÁS utcából, a 139-es busz megállójából indulnak.

Kelenföld:

-        A vonatpótló autóbuszok az ETELE TÉR- ről a 141 busz megállójából indulnak.