Helyreállt a menetrend szerinti közlekedés a dél-balatoni vonalon

2015. április 29. szerda, 04.18 / Utolsó módosítás: 2015. április 29. szerda, 14.41

Frissítés: 2015. 04. 29. 11 óra 50 perc 

A szakemberek megjavították a felsővezetéket Balatonszárszó és Balatonszemes között. A vonatpótló autóbuszok ismét Lepsény és Szántód-Kőröshegy között közlekednek.

Késésre már nem kell számítani az erre utazóknak.

Előzmény:

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon Balatonszárszó és Balatonszemes állomások között ma hajnalban a viharos erejű szél leszakította a felsővezetéket. A Lepsény és Szántód-Kőröshegy között a vágányzár miatt közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon Lepsénytől Fonyódig viszik az utasokat, előreláthatóan délig. A hosszabb menetidő miatt az erre közlekedő vonatok utasai 30-60 perc közötti késésre számítsanak. A MÁV-START Zrt. a Lepsényből induló elővárosi vonatokat pontosan közlekedteti, így csatakozásra nem várnak.

A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a leszakadt felsővezeték helyreállítását. A vonatforgalom megindulását Szántód-Kőröshegy és Fonyód között 11-12 óra körüli időre ígérik.

A vihar okozta felsővezeték szakadás miatti késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük.

Budapest 2015. 04. 29.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM